Evolutie

Geschiedenis

Café ’t Stationneke’ aan de ‘stoatie van Deinze’, een oerbegrip tijdens de gloriedagen van de metalscene eind de jaren ’80. Na veel stormen te hebben doorstaan door o.a. regeringsmaatregelen die de horeca rechtstreeks troffen, in combinatie met een nieuw uitgaanspatroon was het café tegen 2009 uitgeblust.

Als rechterhand van Tim (uitbater van 1992 tot 2010) had Kat door de jaren heen de stiel geleerd. Als die trouwe rechterhand kwamen met de jaren ook ideeën, ‘de goesting’ en vooral een visie tot stand. Toen Tim daadwerkelijk besloot de tapkranen , voorgoed toe te trekken, nam Kat het café in 2011 over.

Alles werd van op de bestaande fundamenten heropgebouwd en het café kreeg de naam ELPEE !! Het principe van ‘een metalkot moet vuil en smerig zijn’ verdween en het café onderging in 2011 een facelift. Een klein podium werd opgetrokken en een warm interieur gecreëerd en de ruwbouw van Kat haar visie werd afgewerkt tot wat het nu is. Een oergezellig no-nonsense low budget café-club waar iedereen welkom is!

In 2015 kocht Kat het pand en werden de serieuze verbouwingsplannen concreet. Vooral de muziekclub barstte uit zijn voegen. Het had iets charmant, een klein podium, sukkelen met materiaal, mensen op elkaar gepropt, maar praktisch werd het te lastig. In de zomer van 2016 werd de helft van het gebouw afgebroken, een nieuw deel werd bijgebouwd en het oude deel werd volledig gerenoveerd. Het café verdubbelde in formaat. Vandaag is het café gemoderniseerd, aangepast aan alle normen, met moderne technieken en geluidsdicht gemaakt. Het allerbelangrijkste was dat Elpee haar warm en nonchalant karakter niet verloor. Elpee is na de uitbreiding nog steeds een klein gezellig café, een club waar een losse mentaliteit en de intieme sfeer primeert.

Visie

Het café kan, net zoals vroeger, week na week rekenen op een zeer trouwe aanhang, van tooghangers tot muziekliefhebbers. Iedereen is welkom en iedereen vindt zijn-haar plaats wel. Een quote van een stamgast ‘ Elpee is gelijk aan thuiskomen ‘.

Kat waakt over de ontvangst, de service en de organisatie. De bezoekers en muzikanten bepalen de atmosfeer en die is ronduit geweldig.

Op donderdag en zondag wordt de atmosfeer gevuld met muziek allerhande en blijven de zware gitaren en dubbele bassdrums op stal. ‘Omdat iedereen wel eens op zijn gemak aan den toog wil zitten!!’

Bij ieder nieuw bezoek heb je er op voorhand het raden naar de sfeer die er zal hangen. De ene keer ademt Elpee rust en gezelligheid uit. De andere keer gaat het dak eraf door een nationale of internationale band. Afhankelijk van uw stemming of voorkeur kan u de agenda raadplegen. In de zomer kunt u genieten van het terras, soms in alle rust soms tot op straat, afgeladen vol.

De ongeschreven wet heerst dat optredens gedaan moeten zijn op uren die niet indruisen tegen het nachtlawaai. In de week weerklinken de laatste tonen om 22u . Een must voor de werkende mens, buren, voor wie met de trein komt en voor de klanten die liever aan de toog zitten.

Op vrijdag en zaterdag is de curfew 23u.

Kortom, smijt uw eventuele vooroordelen en vrees overboord en bezoek dit ‘pintencafé’ dat door zijn houten aankleding en rock ’n roll-karakter een ontspannende oase vormt in ons jachtig bestaan.